Je vhodné pořídit si bydlení v centru města?


Není pochyb o tom, že každý z nás chce bydlet v té nejlepší možné lokalitě. To je ostatně reflektováno v cenách nemovitostí, kdy jsou tyto částky v závislosti právě na lokalitě značně odlišné. Dalo by se tedy říci, že čím vyšší cena, tím lepší bydlení. Ovšem být tomu tak rozhodně nemusí. Například jedny z nejdražších nemovitostí najdeme v centrech měst, avšak bydlení zde nemá jen samé výhody, ale také poměrně dost nevýhod.

 

Tou hlavní výhodou je samozřejmě velká dostupnost prakticky všech obchodů, stejně jako společenského života. Do kina či do obchodu to obvykle máme pár kroků, a nemusíme nikam jezdit, když potřebujeme dojet například jen pro pár rohlíků. Je to tedy nejen pohodlnější, ale také ušetříme za pohonné hmoty.

 

bydlení na okraji města

 

Dále je tu fakt, že pokud se vyskytne nějaký problém, pomoc se k nám dostane takřka okamžitě. A nejde jen o sanitku, ale také například o instalatéra či jiné řemeslníky. I ty totiž můžeme čas od času potřebovat, a mnohdy chceme, aby přijeli co nejdříve. Je však potřeba počítat i s tím, že tu máme i určité nevýhody. Jednou z nich je samozřejmě parkování, to ovšem nemusí být problém, pokud je součástí oné nemovitosti i vlastní garáž, případně alespoň dvůr, na který můžeme zajet.

 

centrum města

 

Dále je tu světelné znečištění, které mnoho lidí značně podceňuje. Ve skutečnosti je však větším problémem, než by se mohlo zdát. Vede totiž nejen k potížím se spánkem, ale také k různým psychickým problémům. S největší pravděpodobností je také jednou z příčin nárůstu deprese.

 

Pokud tedy hledáme nové bydlení, je potřeba zvážit, které pro nás nakonec bude to pravé. Ačkoliv totiž centrum města se svými světly a obchody může znít lákavě, neznamená to, že je skutečně tou nejlepší volbou. Je tedy dobré zvážit, co od svého nového domova budeme skutečně chtít, a kde nám bude opravdu dobře. Koneckonců, každý jsme jiný a tak máme i jiné požadavky. A to je dobře, jinak by byla na světě nuda.